March30 , 2023

Στύλιος: «Ενημερώνουμε και εξυπηρετούμε καλύτερα τους αγρότες, μειώνουμε τη γραφειοκρατία»

Διαβάστε ακόμη...

Γιώργος Παπανδρέου: Επανέλαβε τη φράση «λεφτά υπάρχουν» (vid)

Επαναφέρει την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος Παπανδρέου,...

«Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσέφεριν για Elite διαιτητές»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να επικοινώνησε με τον...

Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 21 Μαΐου 2023 και οι μαθητές...

Εκλογές 2023: Το σενάριο για τρίτη κάλπη τον Δεκαπενταύγουστο

Το ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει κυβέρνηση ούτε...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

- Advertisement -

Ραγδαία άνοδο παρουσιάζει ο βαθμός ικανοποίησης του κόσμου από την επικοινωνία που έχει με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

- Advertisement -

Σε πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η KapaResearch για λογαριασμό του ΥΠΑΑΤ τον Μάρτιο του 2022, σε τυχαίο δείγμα 1.100 αγροτών, ο βαθμός ικανοποίησης από την επικοινωνία που έχουν με το Υπουργείο αυξήθηκε στο 54%. 

 

Σημειώνεται ότι το χρονικό πλαίσιο της έρευνας προσδιορίστηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Στύλιο, ο οποίος ήθελε να μετρηθεί η ανταπόκριση των αγροτών στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ  μετά την κατάθεση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ 2023-2027 και αφού είχαν προκηρυχθεί σημαντικά κοινοτικά προγράμματα όπως αυτά των Νέων Γεωργών, τα Βιολογικά, Εγγειοβελτιωτικά, Αγροτική Οδοποιία, Νιτρορύπανση κ.ά.

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 9 στους 10 πολίτες γνωρίζουν ότι το ΥΠΑΑΤ προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ 6 στους 10 τις έχουν χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, 2 στους 3 συναλλασσόμενους έχουν κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών το τελευταίο δίμηνο, γεγονός που δείχνει ότι η διαδικασία αυτή της εξυπηρέτησης μέσω ψηφιακών υπηρεσιών έχει πια κατοχυρωθεί ως κεκτημένο και υποχρεωτικό.

 

Οι ψηφιακές υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:

 • Ψηφιακές υπηρεσίες δηλώσεων καλλιεργειών
 • Πληρωμές ενισχύσεων
 • Επιδοτούμενα προγράμματα

 

Η γραμμή του 1540

Το τηλέφωνο παραμένει βασικό κανάλι επικοινωνίας για μεγάλο ποσοστό συναλλασσόμενων με το Υπουργείο. Η αναγνωρισιμότητα του 1540 μεταξύ των αγροτών εξακολουθεί να είναι καθολική, αφού το 95% γνωρίζει τη γραμμή (67%) ή κάτι έχουν ακούσει για αυτήν (28%). Το 93% όσων γνωρίζουν την ύπαρξη της γραμμής, την έχουν καλέσει. Μάλιστα 1 στους 2 κάλεσαν τη γραμμή το τελευταίο δίμηνο γεγονός που δηλώνει πως η γραμμή έχει αποκτήσει πια ένα τακτικό κοινό.

 

Τα βασικότερα θέματα για τα οποία κάλεσαν στη γραμμή είναι κατά σειρά:

 • Οι ψηφιακές υπηρεσίες
 • Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ 
 • Οι ενιαίες ενισχύσεις
 • Θέματα ασφάλισης στον ΕΛΓΑ
 • Ενημέρωση για επικοινωνία με διάφορες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ

 

Σχεδόν 9 στους 10 πολίτες από όσους καλούν στο 1540 δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που έλαβαν. Το ποσοστό ικανοποίησης συνεχίζει να έχει αυξητική τάση και το 2022.

 

Η εξυπηρέτηση από τη γραμμή αξιολογείται θετικά, μάλιστα πλησιάζει το άριστα 10 και στα πέντε κριτήρια καλής εξυπηρέτησης: ευγένεια, προσπάθεια, απλότητα στην επικοινωνία, κατανόηση του θέματος/αιτήματος, πληρότητα στην απάντηση.

Γενικά το γεγονός της λειτουργίας της γραμμής κρίνεται ως μια θετική δράση του ΥΠΑΑΤ από το σύνολο σχεδόν των ερωτώμενων (96%).

 

Τέλος αποτυπώνεται έντονα αυξητική τάση στη μελλοντική ζήτηση πληροφοριών και ενημέρωσης για καλλιέργειες.

 

Ιστότοπος

To 85% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον ιστότοπο (site) του ΥΠΑΑΤ. Το ποσοστό αυτό συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση (συν 2% σε σχέση με το 2020), ενώ 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν το site και στο μέλλον.

 

Τα πρώτα τρία θέματα που αναζητούν στο site είναι:

 • Επιδοτούμενες δράσεις του ΥΠΑΑΤ
 • Πληροφορίες για πληρωμές
 • Πληροφορίες για καλλιέργειες

 

Σημαντική, με ανοδική τάση, διαφαίνεται η ζήτηση για θέματα εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Ραγδαία είναι η άνοδος του ποσοστού αυτόματης εξυπηρέτησης σε 45% από 31% το προηγούμενο έτος.

Το ποσοστό γενικής ικανοποίησης παραμένει πολύ υψηλό, στο 75%, ενώ έως και 87% του δείγματος δηλώνουν ικανοποιημένοι από το περιβάλλον εξυπηρέτησης και την ταχύτητα.

Τέλος, 8 στους 10 συναλλασσόμενους αναφέρουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει τη ψηφιακή υπηρεσία αιτημάτων με το 85% αυτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την υπηρεσία. 

 

E-mail, κινητό και social media

Όλο και λιγότεροι συναλλασσόμενοι (20%) επιλέγουν την εξυπηρέτησή τους μέσω email.

9 στους 10 είναι θετικοί στο να χρησιμοποιούν υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ από το κινητό τους ενώ το 50% δηλώνει πρόθυμο να κατεβάσει τη νέα mobile εφαρμογή (app), την i-Agric στο κινητό του. Πρόκειται για ένα ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται, αν σκεφτούμε ότι το αντίστοιχο ποσοστό το προηγούμενο έτος ήταν 38%, αφού ολοένα και περισσότεροι αγρότες εξοικειώνονται με τη χρήση του κινητού σε πολλές δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να ενημερώνονται μεταξύ άλλων για όλα τα δελτία τύπου του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και τις προσκλήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Περίπου 3 στους 10  δηλώνουν ότι γνωρίζουν το λογαριασμό του ΥΠΑΑΤ στα socialmedia, ενώ το 9% δηλώνει ότι το ακολουθεί με ποσοστό 70% να είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από την ενημέρωση που τους παρέχει. Οπτικοποιημένο υλικό ενημέρωσης για δυνατότητες προώθησης προϊόντων και εκθέσεις είναι τα δύο για το οποία αποζητούν περισσότερο περιεχόμενο στο λογαριασμό των socialmedia του Υπουργείου.

 

1 στους 4 γνωρίζουν την ύπαρξη της πλατφόρμας Greek Farms, ενώ το 5% δηλώνει ότι την χρησιμοποιεί με το 77% εξ αυτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι.Αντίστοιχα ένας στους τέσσερις γνωρίζει την υπηρεσία εξυπηρέτησης με ραντεβού, ενώ ένα ποσοστό 4% δηλώνουν ότι την έχουν χρησιμοποιήσει και το 71% από αυτούς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη χρήση της.

 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Από το ξεκίνημα της θητείας μου στο ΥΠΑΑΤ, βασική μου προτεραιότητα ήταν να μειώσουμε στο ελάχιστο τη γραφειοκρατία σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές των αγροτών με υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά και την προώθηση των προγραμμάτων στήριξης του πρωτογενούς τομέα.Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα των Νέων γεωργών, η κατάθεση φακέλου έγινε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Από τα 10 υποχρεωτικά δικαιολογητικά που απαιτούνταν, τα 9 παρέχονταν ψηφιακά, ενώ μόνο 1 προϋπέθετε αυτοπρόσωπη παρουσία σε υπηρεσία.

 

Έχουμε σχεδιάσει τα αποτελέσματα κάθε πρόσκλησης να βγαίνουν μέσα σε διάστημα 6-7 μηνών, ενώ παλαιότερα προγράμματα για να ολοκληρωθούν μπορεί να απαιτούσαν μέχρι και διάστημα 2 ετών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-πιλότο που σχεδιάσαμε στο ΥπΑΑΤ, προκειμένου να εξετάσουμε πώς θα εφαρμόσουμε πιο γρήγορες διαδικασίες και στις μελλοντικές προσκλήσεις».

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αγροτών που εξυπηρετούνται μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Ο κ. Στύλιος σημειώνει σχετικά: «Είναι σημαντική η αύξηση στο ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών όσον αφορά την συνολική εικόνα λειτουργίας του Υπουργείου, την εξυπηρέτηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει. Σημαντικά θέματα όπως η φιλικότητα του προσωπικού απέναντι στους πολίτες, η διαφάνεια και η ισότιμη μεταχείριση καταγράφουν πλειοψηφικά ποσοστά ικανοποίησης, ενώ καταγράφεται και ραγδαία άνοδος στην ικανότητα επίλυσης, γεγονός που δείχνει ότι το ΥΠΑΑΤ έχει γίνει πιο αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση.Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Θέλουμε οι παραγωγοί μας να έχουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση από εμάς, μέσω κάθε διαθέσιμου καναλιού επικοινωνίας δίνοντας έμφαση στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως είναι π.χ. το app, καθώς η πληροφορία παίζει καταλυτικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή

 

Σχέδιο για παροχή νέων ψηφιακών υπηρεσιών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει σχεδιάσει συγκεκριμένο πλάνο, σύμφωνα με το οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα παρέχει νέες ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες μεταξύ άλλων:

 • θα βελτιώνουν την επικοινωνία του ΥπΑΑΤ με τους παραγωγούς και τις εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα
 • θα μειώνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με προγράμματα στήριξης των αγροτών
 • θα ενισχύουν την ψηφιακή διαλειτουργικότητα μεταξύ υπηρεσιών και φορέων που υπάγονται στο ΥΠΑΑΤ.

Θεσσαλονίκη: Φωτεινός πίνακας του Καυταντζογλείου περιστρέφεται ανεξέλεγκτα λόγω του αέρα (vid)

Ανεξέλεγκτες στροφές λόγω των ανέμων έκανε ένας φωτεινός πίνακας του Καυταντζογλείου Σταδίου, προκαλώντας την κινητοποίηση συνεργείων και της πυροσβεστικής. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του thestival.gr, ο φωτεινός πίνακας του σταδίου βρίσκεται στο… έλεος των ανέμων, πραγματοποιώντας ανεξέλεγκτες στροφές. Στο σημείο βρίσκεται και η πυροσβεστική, για τις εργασίες σταθεροποίησης του πίνακα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη πτώση...

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια»

H Handelsblatt αναφέρεται στην πρόθεση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να αγοράσει και άλλα λιμάνια εκτός της Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ: «Ο Σαββίδης είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης όταν ξεκίνησε πέρυσι η διαδικασία. Αυτό μετατράπηκε σε πολιτικό ζήτημα διότι το συγκεκριμένο λιμάνι είναι σημαντικός κόμβος για...

Επίσημο: Ανακοίνωσε εκλογές στις 21 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Συνεδριάσε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, στην διάρκεια του οποίου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα γίνουν Κυριακή 21 Μάϊου. Οι δεύτερες το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. «Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στην λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και...

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου η πρεμιέρα της “Αυτοδύναμηs Καλαμαριάς “

Λίγες μέρες έμειναν πριν από την πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Αυτοδύναμη Καλαμαριά". Ένας συνδυασμός που θέλει να φέρει στον Δήμο Καλαμαριάς ουσιαστική αλλαγή ξεκαθαρίζοντας πώς έρχεται να ενώσει. Οι ετοιμασίες ειναι πυρετώδεις και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η "Αυτοδύναμη Καλαμαριά" ειναι μια παράταξη που μέχρι τώρα έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την δυναμική των...

Θεσσαλονίκη: Στο “κόκκινο” και το 2021 η ατμοσφαιρική ρύπανση

Αναμενόμενη και δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την καταδίκη της Ελλάδας, από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στη Θεσσαλονίκη, η καθηγήτρια στο Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνα Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε διότι υπερέβη συστηματικά την ημερήσια οριακή τιμή για τα σωματίδια PM10 στη Θεσσαλονίκη και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα...
adana eskort - mersin eskort - eskort mersin - mersin eskort bayan - mersin bayan eskort - çeşme eskort