February6 , 2023

Το νέο ψηφιοποιημένο σύστημα προγραμματισμού των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών της Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε ακόμη...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οκτώ νέες καταγγελίες για τη βρεφονηπιοκόμο που κακομεταχειριζόταν βρέφη

Για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος ακόμη οκτώ παιδιών κατηγορείται...

Φοιτητές στο ΑΠΘ έδωσαν εξετάσεις με τους φακούς των κινητών τους λόγω διακοπής ρεύματος

Μάθημα στο… σκοτάδι αναγκάστηκαν να δώσουν όπως καταγγέλλουν φοιτητές στο Τμήμα...

Ληστεία σε φούρνο μέρα-μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ληστεία σε αρτοποιείο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (05.02)...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

- Advertisement -

 Το νέο ψηφιοποιημένο σύστημα προγραμματισμού των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών, θεωρητικών και πρακτικών, που πρώτη στην Ελλάδα εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε εκδήλωση παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, των Αντιπεριφερειαρχών Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελου Χαριστέα και Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτη Δωρή και της Διευθύντριας του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου, παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία “Booking”, που εκσυγχρονίζει τις Διευθύνσεις Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να επεκταθεί και στις άλλες έξι Περιφερειακές Ενότητες.

- Advertisement -

Οι Διευθύνσεις Μεταφορών δέχονται καθημερινά πολλές εκατοντάδες πολιτών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη διεκπεραίωση πολλών αιτημάτων και αναγκών των πολιτών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας“Με τη νέα εφαρμογή, ο εκπαιδευόμενος οδηγός αλλά και ο εκπαιδευτής, με ένα μόνο κλικ, χωρίς γκισέ, ουρές και μετακινήσεις, μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ημέρα και την ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα εξυπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια, κάθε μήνα 440 σχολές οδηγών, 4.500 υποψήφιους οδηγούς θεωρητικών εξετάσεων και 2.500 υποψήφιους οδηγούς οδηγούς πρακτικών εξετάσεων, ενώ σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 900 σχολές οδηγών και περίπου 15.000 υποψήφιοι οδηγοί θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων θα εξυπηρετούνται κάθε μήνα”.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο οδηγό ή τον εκπαιδευτή του να μπορεί μέσω Η/Υ να προγραμματίσει την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής του εξέτασης χωρίς να απαιτείται η σχετική επίσκεψη στην υπηρεσία, κάτι που αφενός περιορίζει τις περιττές μετακινήσεις και το συναλλασσόμενο κοινό με φυσική παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών, αφετέρου εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα των εξετάσεων.

- Advertisement -

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η νέα υπηρεσία εισάγεται πρώτη φορά στη χώρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γιατί αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας να βελτιώνουμε διαρκώς τους τρόπους και τους χρόνους εξυπηρέτησης όλων των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, με τελικό στόχο την πλήρη κατάργηση των γκισέ. Καταδεικνύει ακόμα την εξαιρετική και εποικοδομητική μας συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη. Δείχνει επίσης, τη σταθερή βούλησή μας να υποστηρίξουμε με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε την ψηφιακή μετάβαση, τόσο από τους εθνικούς πόρους, όσο και από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, που πρέπει να συνδυαστούν και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τους οποίους τουλάχιστον το 20% θα κατευθυνθεί σε δράσεις και έργα, για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι μέσα στην πανδημία η τεχνολογία υπήρξε ο πιο ισχυρός σύμμαχος της διοίκησης της Περιφέρειας δίνοντας παραδείγματα μετατροπής της σε e-Περιφέρεια, προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη φυσικής παρουσίας πολιτών σε περιφερειακές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:

-Υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά η τηλεργασία 1.600 εργαζόμενων.

-Αναβαθμίστηκαν οι ψηφιακές υποδομές για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια.

-Ετέθησαν σε λειτουργία τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που εξυπηρετούν 12.000 πολίτες, όπως έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης, κατάθεση δικαιολογητικών για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις και φαρμακεία.

-Εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ η ψηφιοποίηση των αρχείων των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών και Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 8,6 εκ. ευρώ.

-Χρηματοδοτήθηκε η ψηφιακή αναβάθμιση όλων των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε: Το γεγονός ότι η νέα υπηρεσία που παρουσιάσαμε σήμερα ξεκινά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα επεκταθεί στην πορεία σε ολόκληρη τη χώρα, αντανακλά τη βούληση της Περιφέρειας και του Απόστολου Τζιτζικώστα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας του ψηφιακού μετασχηματισμού συνολικότερα των Περιφερειών της χώρας μας, της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Αυτή η νέα υπηρεσία αντανακλά μια ευρύτερη προσπάθεια αλλαγής του τρόπου με τον οποίο το κράτος εξυπηρετεί τους πολίτες. Η πλατφόρμα που βοηθά να κλείνει κάποιος ένα ραντεβού θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων οδήγησης είναι ένα ακόμα βήμα σε μια ευρύτερη προσπάθεια, την οποία περιέγραψε ο κ. Τζιτζικώστας, για την αλλαγή αυτού του τομέα. Ήδη η ανανέωση των αδειών οδήγησης γίνεται ψηφιακά, όπως και πολλά άλλα πράγματα σε αυτόν τον τομέα, που επίσης θα γίνουν ψηφιακά. Θα υπάρχει το ‘Car Wallet΄ όπου θα βρίσκονται το δίπλωμά μας, η άδεια κυκλοφορίας κτλ. κι αυτά αφορούν μόνο σε έναν τομέα πολιτικής. Όταν είχαμε ξεκινήσει την πλατφόρμα του εμβολιασμού, η ιδέα ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα για το πώς μπορεί να αλλάξει η εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος, ένα μήνυμα για το πώς μπορούμε να έχουμε ένα κράτος φιλικό, αρωγό κι όχι εμπόδιο. Η ψηφιακή τεχνολογία είναι ένα μέσο για να πετύχουμε αυτό. Είναι κάτι που δεν μας απομακρύνει, αλλά μας φέρνει πιο κοντά. Κερδίζουμε έτσι χρόνο, κερδίζουμε ζωή. Κι όσα βλέπουμε και κι από τη μεταξύ μας σχέση Υπουργείου – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι μόνο η αρχή”.

Ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του σημείωσε: “Δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά. Η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη. Η πανδημία όχι μόνο δεν καθυστέρησε την προσπάθεια αυτή, αλλά αποτέλεσε πρόκληση και αιτία για να γίνουν πιο γρήγορα βήματα. Κι αυτό το διαπιστώσαμε όλοι από τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η εμβολιαστική επιχείρηση ‘Ελευθερία’. Ήδη απολαμβάνουμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και έτσι ενδυναμώνεται περαιτέρω η σχέση κράτους – πολίτη, αλλά και με την Αυτοδιοίκηση. Μια πρωτοβουλία όπως η σημερινή, που ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, τη Μακεδονία, εξυπηρετεί και συμβάλλει στην περαιτέρω εδραίωση αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η πρωτοβουλία ξεκινάει από εδώ, διότι δείχνει και την βούληση και θέληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και την άψογη συνεργασία που έχει με τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις, παρά τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι ενεργειακές ανατιμήσεις, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ένα είναι το βέβαιο: ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Κι εμείς ήδη κάνουμε αυτό που οφείλουμε: Αλλάζουμε ταχύτητα, αλλάζουμε ρυθμούς”.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τζαμαρία μετά από σύγκρουση

Στην πρόσοψη επιχείρησης έπεσε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δύο Ι.Χ. συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος της Γιαννιτσών. Η σύγκρουση ήταν τέτοια, που είχε ως αποτέλεσμα το ένα από τα δύο οχήματα να καρφωθεί στην τζαμαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ το...

Θεσσαλονίκη: Βρήκε νεκρό τον άστεγο που φιλοξενούσε στο κατάστημά του

Τραγικές στιγμές έζησε το πρωί του Σαββάτου ένας καταστηματάρχης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, όταν μετέβη στο κατάστημα που διατηρεί στην οδό Μπαλάνου, στο κέντρο της πόλης, εντόπισε νεκρό τον άστεγο που φιλοξενούσε σε χώρο εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 59 ετών. Στο σημείο μετέβη η Ελληνική Αστυνομία. Από τις έρευνες...

Λιμάνι Βόλου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος και από τον Σαββίδη με τον ΟΛΘ

Οκτώ επενδυτικά σχήματα, ανάμεσά τους και ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοόίηση του λιμανιού του Βόλου. Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, υπέβαλαν...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή έξω από Λύκειο

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό έγινε γύρω στις 11:00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξωσχολικοί τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν 18χρονο μαθητή του σχολείου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του επεισοδίου. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ενώ στο σημείο κλήθηκε και...

Euro, Μουντιάλ και Ολυμπιακοί Αγώνες σε ελεύθερη μετάδοση από την ΕΡΤ

Διπλή τηλεοπτική κάλυψη, ελεύθερη και συνδρομητική, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, με κερδισμένους την EBU και τη Warner Bros Discovery, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την περίοδο 2026 – 2032. Με βάση την ανακοίνωση της ΔΟΕ, η Discovery θα έχει τα δικαιώματα συνδρομητικής μετάδοσης των Αγώνων μέσα από το Eurosport και ταυτόχρονα από την...
adana eskort - mersin eskort - eskort mersin - mersin eskort bayan - mersin bayan eskort - çeşme eskort